Caravana de Riures - Infància refugiada a Etiòpia

Un payaso le saca polvo a un niño que ríeLocalització: 

Etiòpia

 

Inici / Final: 

01/2015 - 12/2020

 

En aquest projecte s'oferirà suport emocional a la infància i a la joventut refugiada somali mitjançant gires d'espectacles fonamentats en la comicitat blanca i amable dels pallassos i pallasses, i el divertimento circense.

Es duran a terme una o dues accions l'any, de 25 dies de durada, en els camps de refugiats de Dollo Ado gestionats per UNHCR (ACNUR). 8 artistes professionals realitzaran aproximadament 40 activitats per als nens i nenes d'aquests camps. 

Les accions poden arribar a aconseguir a un públic d'uns 25.000 nens i nenes. El projecte ha estat sol·licitat per UNHCR i es preveu aconseguir una certa continuïtat amb l'objectiu d'incrementar l'impacte de les emocions positives generades pel nostre tipus d'accions.

Aquest tipus d'accions interactuen en els processos de resiliència de la infància, i doten a nens i nenes de més recursos i obertura mental per afrontar la seva difícil situació.

 

Context: 

La regió somali d'Etiòpia ha estat experimentant una afluència cada vegada major de refugiats que fugen de la contínua inestabilitat política i civil i la fam en el centre i sud de Somàlia.

ACNUR i ARRA van establir Boqolmayo Camp al febrer de 2009, seguit per Melkadida (2010), Kobe (2011), així com Buramino i Hilaweyn Camps (2012). Un siè campamento està previsa actualment per acomodar el flux continu de refugiats. Des del 5 de gener 2013 hi havia 181.419 refugiats en tots els campaments. Durant la setmana de desembre 22--28th de 2012, la taxa d'arribada diària de els individus registrats era 151.

La majoria de els somalis són musulmans sunnites. La majoria són pastors (la ramaderia: cabres, camells, vaques, ovelles i rucs), mentre que alguns són professionals (en la seva majoria professors i alguns homes de negocis) de Mogadiscio.

 

Objectiu General: 

Reforçar els processos de resiliència de la infància refugiada a Dollo Ado interactuant amb ells mitjançant les emocions positives contingudes en les actuacions dels pallassos i els artistes circenses.

 

Beneficiaris del projecte: 

 

Els beneficiaris d'aquest projecte són els nens i nenes somalis, i els adults que els envolten, que viuen una difícil situació emocional en els camps de refugiats d'Etiòpia. Es calcula que hi haurà al voltant de 25.000 beneficiaris de la gira d'espectacles.

 

Activitats: 

2 gires d'espectacles/activitats de 25 dies de durada cadascuna en les quals participaran 8 artistes de diferents disciplinas circenses (acrobàcia, clown, malabares, màgia). Cada dia es realitzaran entre 2 i 3 espectacles depenent de les localitzacions i distàncies a recórrer.

 

Finançament: 

Pallassos Sense Fronteres - Fons Propis

 

 

 

 

Ajuntament BCN


 

 

Vols aportar el teu granet de sorra en aquest projecte? 

Botó DONA