Caravana de Riures - Infància desplaçada a Colòmbia

Una payasa le da un beso a una niña y ella le abrazaLocalització:

Colòmbia

 

Inici / Final:

01/2014 - 12/2020

 

La acció està dirigida a oferir suport emocional als nens i nenes, i a les famílies desplaçades com a conseqüència del conflicte intern que pateix Colòmbia.

Diversos equips d'artistes es desplaçaran a Colòmbia cada any per realitzar gires d'espectacles còmics i activitats per a públic familiar en els departaments de Nariño, Putumayo, Cauca i Chocó.

 

Context: 

El conflicte entre el govern colombià i les guerrilles revolucionàries que va començar a mitjans de la dècada de 1960 ha deixat a més de 3 milions de persones com a refugiats al seu propi país.

És alguna cosa poc esmentada en els mitjans del món, aquestes persones desplaçades internament (PDI) són part de la vida quotidiana al país sud-americà de Colòmbia. Els desplaçats interns sovint viuen en condicions deplorables, la por constant d'homicidis arbitraris sense solució a llarg termini a la vista. Això crea una situació humanitària precària. El problema de desplaçats interns de Colòmbia està considerat com una de les crisis oblidades.

Segons diverses fonts, els desplaçats interns constitueixen entre 3,2 milions de persones (estimacions del govern colombià) a 4,9 milions de persones (Drets Humans i el Desplaçament estimació Consultoria). Un nombre desproporcionat dels desplaçats interns són afro-colombians i indígenes. L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als refugiats, ACNUR, opera en una estimació de 3,6 milions de persones. "Una de les raons de la discrepància en els nombres es deu al fet que les xifres provenen de diferents fonts i el govern va començar a registrar els desplaçats interns el 1997", diu Terry Morel, representant de l'ACNUR a Colòmbia. Segons Morel, al voltant d'1,7 milions dels desplaçats interns viuen en la perifèria de les zones urbanes de Colòmbia.

 

Objectiu General: 

Contribuir a millorar la salut anímica i emocional de la infància de Colòmbia desplaçada pel conflicte armat.

 

Objectius Específics:

Proporcionar suport emocional a la infància colombiana i a les seves famílies oferint dinàmiques de relació i missatges positius i de sensibilització a través de les arts escèniques i la comicitat.

 

Beneficiaris del projecte:

Els beneficiaris d'aquest projecte són els nens i les nenes colombians que es troben en camps de refugiats i en barriades de les ciutats amb major índex de famílies desplaçades pel conflicte armat colombià. Sobretot a la zona fronterera de Arauca i a la ciutat de Villavicencio, on la situació de crisi humanitària és molt greu.

Aquest projecte, a més, fa una èmfasi especial en activitats de sensibilització per evitar la violència masclista contra les dones i nenes. Ja que en contextos de violència armada, les agressions sexuals i físiques contra les dones augmenten de forma alarmant.

 

Activitats: 

Les activitats d'aquest projecte consisteixen en dos gires de Pallassos Sense Fronteres d'uns 22 dies de durada aproximadament, i que es desenvolupa en dues etapes.

En cada gira participen 4 artistes professionals que regalen la seva feina a PSF, i ho fan realitzant dos o tres espectacles diaris. En alguns llocs remots cal caminar hores fins a arribar a la població, en uns altres les localitzacions són més accessibles.

 

Finançament: 

Pallassos Sense Fronteres - Fons Propis

 

 

 

 

Ajuntament BCN

 


 

 

Vols aportar el teu granet de sorra en aquest projecte? 

Botó DONA