Butaca Buida

 

Pallassos Sense Fronteres engega la campanya viral #Sonrisavirus per a propagar una pandèmia d'esperança

#Sonrisavirus (o #somriurevirus) es una acció de comunicació liderada per Pallassos Sense Fronteres, un movimient que pretén convertir-se en una pandèmia d'esperança en aquests moments de dolor i incertesa, però també d'una extraordinària sensibilitat i generositat per part d'una societat que necessita sentir-se part d'una lluita que és de totes. 

Sabem que són moments difícil, i precisament per això, creiem que les idees són, avui, encara més importants.

A un amic pensador, el publicista Jorge Martínez, creador d'iniciatives tan conegudes com les "Pastillas contra el dolor ajeno" de Metges Sense Fronteres, se li ha acudit una idea, una tan tonta i tan urgent, que va decidir posar-se en contacte amb Pallassos Sense Fronteres per a regalar-nos-la i fer-la junts. 

La idea és: un somriure. (Ja t'havíem dit que era tonta)

Un somriure dibuixat sobre les nostres port, sobre aquesta tristesa i aquesta incertesa que ens envaeix. Un somriure dibuixat sobre milions de mascaretes que avui tapen les nostres cares, formant un paisatge humà fred. Somriure als demés mentre els protegim. (Ja t'havíem dit que era urgent).

Ens l'ha regalat a nosaltres perquè el Jorge, el pensador, creu que podem ser capaços de propagar una pandèmia d'esperança, tan contagiosa, tan viral, que pugui enfrontar-se a un vius que s'està emportant, entre moltes altres coses, el nostre somriure, i perquè a Pallassos Sense Fronteres portem més de 25 anys prenent-nos el riure molt seriosament, aconseguint somriures impossibles i demostrant que riure ens ajuda a fer front a les adversitats.

Amb el nom de #sonrisavirus (#somriurevirus) llancem la nostra petició a través de les xarxes socials i demanem a un munt d'amics i amigues que s'hi sumin i ens ajudin a propagar-la. El cantant Alejandro Sanz; la presentadora Paz Padilla; l'actor i clown voluntari de PSF, Pepe Viyuela; l'actiur, Maribel Verdú o els cuiners Quique Dacosta, Ángel León, Mario Sandoval i Maca de Castro, són alguns de ells.

Però també estem rebent somriures molt valuoses de persones que no són famoses, però el testimoni té, avui, un extraordinari valor, com el de la Victòria, una doctora jove que es va infectar de coronavirus el passat 8 de març i que el primer que ha fet només rebre l'alta de la seva quarantena, ha estat enviar-nos el seu somriure i el seu testimoni carregat d'esperança.

Res ens agradaria més que ser capaços, entre tots, de convertir aquest #somriurevirus en una gran pandèmia, que mentre el coronavirus es vagi controlant, el nostre virus de somriures es dispari, fora de control.

Tan de bo, molt aviat, no sigui necessari dibuixar els nostres somriures a les mascaretes i siguin les nostres cares les que somriguin a la vida.

 

Collage sonrisavirus

Moltíssimes persones ja s'han unit al repte. I tu, t'animes? 

 

Contagia el #somriurevirus i ajuda'ns a propagar aquesta pandèmia d'esperança