Butaca Buida

 

Mostra Viva premia la solidaritat i el compromís cultural de Pallassos Sense Fronteres

20/11/19

El festival Mostra Viva del Mediterrani va tancar el passat dimarts 19 de novembre la seva setena edició amb l'entrega dels seus premis Pont del Mediterrani, que enguany volien reconèixer l'activisme cultural de diferents artistes i institucions, així com la feina que realitzen en defensa de la riquesa de les arrels mediterrànies, la seva solidaritat i compromís. 

A l'acte, que va tenir lloc a la capella del Centre Cultural La Nau, es van entregar sis guardons. Pallassos Sense Fronteres va rebre el premi Pont de les Arts Escèniques, que fou recollit per Rosi Cózar, en representació de Jaume Mateu (Tortell Poltrona), fundador i president de l'organització. 

 

La resta de guardonats

El Pont d’Honor va ser per a l'Institut Europeu del Mediterrani per la seva tasca en la progressiva construcció d'un espai de diàleg entre cultures i civilitzacions.

A l'apartat musical, el Pont del Mediterrani es va entregar al cantaor xativí Pep Gimeno “Botifarra”, que va començar la seva carrera el 1985 encara que no va publicar el seu primer disc en solitari fins el 2007, que sota el títol “Si em pose a cantar cançons”, va aconseguir el Premi Ovidi d'aquell any com a "millor disc de folk i noves músiques". 

Per altra banda, el Pont del Mediterrani de les Artes Visuals ha recaigut a l'associació València Capital del Disseny, que va aconseguir el passat setembre que la World Design Organization escollís la ciutat del Turia com a Capital Mundial del Disseny per a l'any 2022. 

L'escriptor Manuel Vicent, dues vegades Premi Alfaguara de Novel·la i Premio Nadal 1986, entre altres reconeixments, va rebre el Pont de Literatura i Pensament

Finalment, el Pont Jove va ser per al grup valencià de fusió folk El Diluvi, actiu des de 2012 i amb cinc discos a les seves esquenes. 

 

Rosi Cózar recoge el premio

 

L'artista Rosi Cózar va recollir el premi en representació de de Jaume Mateu (Tortell Poltrona)