Skip to Content

Espanya: "Correos reparte Sonrisas" a hospitals, centres de menors i centres per a discapacitats.

Pallassos a hospitals, centres penitenciaris, centres de disminuïts.
Localización: 
Espanya
Inicio / Final: 
01/2012
Objetivo General: 

L'objectiu primordial, és promoure la millora i qualitat de vida de nens hospitalitzats per malalties greus o que estiguin sotmesos a tractaments ambulatoris de llarga durada, així com la de col · lectius infantils que, per situacions de crisi, com ara discapacitat o immigració, necessiten reforç psicològic i emocional.

Beneficiarios del proyecto: 

Des que va començar el programa s'han beneficiat 19.195 nens i prop de 35.120 adults (familiars, personal sanitari, docent, voluntariat, etc.) En 215 esdeveniments festius. D'aquests esdeveniments, 205 s'han dut a terme en hospitals, 6 en centres d'educació especial de nens amb discapacitat, 3 en centres d'acollida per a fills d'immigrants i 1 en un centre penitenciari per a nens de mares privades de llibertat.

Actividades: 

Festes-espectacle, basades en la metodologia de la "risoteràpia", que són realitzades per professionals de les arts escénicas.Con aquestes festes pretenem que, tant els petits com els seus familiars, s'oblidin de la situació en què estan immersos, gaudeixin i es sorprenguin.

Per als malalts, es celebren a la sala d'actes de l'hospital, decorat amb globus, garlandes i cartes d'humor remeses per Col · legis. També en aquests centres, la festa es perllonga visitant "llit a llit" a aquells nens que, per prescripció facultativa, no s'hagin de traslladar.

Per als altres col · lectius en crisi, l'esdeveniment festiu es porta a terme on es consideri més oportú per tal que arribi al major nombre de beneficiaris possible: Centres d'Educació Especial, Centres Culturals, Parcs, etc.

Com a record del nostre pas, els nens reben un obsequi lúdic i, tot el públic assistent, una "nas de pallasso"

Tallers de formació ludicoeducativa dirigits al "voluntariat" de les ONG, s col · laboradores ia personal sanitari i docente.Esta activitat com a missió donar continuïtat i efecte multiplicador al Programa.

Presupuesto: 

85.000 €

Financiación: 

Correos financia la totalitat del Projecte.